Giliran Flavio tinggalkan The Red Warriors

237

KELANTAN terus ditimpa masalah apabila pemain tengah import kelahiran Brazil, Flavio Beck Junior sah meninggalkan pasukan itu sejak beberapa hari lalu dengan menyertai  Bhayangkara FC dalam saingan Liga 1 Indonesia.

 

Presiden Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) Bibi Ramjani Ilias Khan mengesahkan pihaknya menamatkan kontrak pemain tersebut dengan persetujuan bersama.

 

“Dia (Flavio) mendapat tawaran gaji di sana lebih baik daripada tawaran yang kami berikan kepadanya.

 

“Kami ucapkan terima kasih kepada Flavio atas khidmat walaupun tidak sampai semusim bersama pasukan pada saingan Liga Malaysia (Liga-M),” katanya ketika dihubungi di sini, semalam.

BIBI RAMJANI

Flavio, pemain kedua Kelantan yang meninggalkan pasukan itu selepas pemain import dari Uruguay Raul Tarragona pada Mac lalu dan Kelantan kini berharap kepada prestasi seorang lagi pemain import dari Afghanistan, Mustafa Zazai.

 

Sementara itu, Flavio melalui laman Instagram milikinya berkongsi kegembiraan bersama peminatnya kerana dapat kembali beraksi di Indonesia. Flavio pernah beraksi bersama Borneo FC musim 2016/2017.

 

“Sangat gembira dapat kembali semula ke Indonesia dan kali ini menyertai Kelab Bhayangkara FC,” katanya.

 

“Terima kasih bekas rakan sepasukan dalam pasukan Kelantan dan selamat berjaya dalam liga,” katanya.

 

Untuk rekod, Flavio menyertai Kelantan selepas menyertai sesi pemilihan awal musim di bawah kendalian bekas Pengarah Teknikal Kelantan, Peter Jorg Steinebrunner.

 

Berikutan Kelantan mengalami krisis kewangan, Flavio membuat keputusan untuk meninggalkan pasukan atas persetujuan bersama. Pemain kelahiran Brazil itu muncul penjaring terbanyak TRW musim ini dengan jaringan empat gol.

Komen anda