Kejohanan Golf Sarawak: Vincent tidak sabar cipta kejutan

28

PEMAIN golf terkemuka Zimbabwe, Scott Vincent akan menyambung bidanya untuk meraih kejayaan Jelajah Asia bagi mendahului Kejohanan Sarawak itu yang akan bermula 16 hingga 18 Ogos di Kuching.

Segar bersama keluarga di kampung halamannya, pemain berusia 27 tahun itu tidak sabar untuk menghambat satu lagi gelaran di Damai Golf and Country Club, di mana beliau terikat pada kedudukan ketujuh pada edisi permulaan tahun lepas.

Menduduki tempat kesembilan pada Order of Merit, Vincent juga menyasarkan satu permainan yang baik untuk meningkatkan rankingnya kerana beliau menyasarkan empat teratas menjelang 21 Okt, yang akan menjadi titik kelayakan bagi Kejohanan Golf Dunia-Kejuaran HSBC, yang berprestij.

“Saya teruja untuk kembali lagi tahun ini, saya telah lalui percutian bulan lepas jadi saya menantikan untuk mengasah permainan saya pada minggu ini. Saya ingat skor yang rendah tahun lepas jadi ia mengambil satu permainan baik untuk perlawanan. Sarawak adalah tempat menarik untuk relaks antara golf jadi isteri dan saya akan menikmati itu.

“Saya telah memulakan permainan pada musim ini dengan agak baik, sasaran saya masih untuk menduduki tempat pertama pada Jelajah Asia,” katanya dalam satu kenyataan oleh Jelajah Asia hari ini.

Vincent akan muncul bersama 156 pemain bintang sedang meningkat naik dari Thailand Jazz Janewattananond dan Scott Hend dari Australia, yang masing-masing menduduki tempat pertama dan kedua pada Order of Merit Jelajah Asia.

Danthai Boonma dari Thailand dan Khalin Joshi dari India kedua-dua untuk mendapatkan pusingan musim Jelajah Asia dengan keputusan yang baik pada acara penuh-padang Jelajah Asia, yang akan menjadi perhentian kedua Jelajah itu pada musim ini di Malaysia.

Sejumlah 156 pemain dari 22 negara akan menyasarkan yang terbaik pada Kejohanan Sarawak, yang kembali ke Jelajah Asia bagi edisi keduanya minggu ini dan disokong oleh Kerajaan Negeri Sarawak.

Pemain terkemuka lain termasuk Micah Lauren Shin dari Amerika, Shiv Kapur (India), Prayad Marksaeng, Prom Meesawat dan Sadom Kaewkanjana (Thailand), rookie pernah yang pertama untuk memenangi permulaannya pada Jelajah Bangabandhu Cup Golf Open pada April.

Komen anda