Strategi Solskjaer terlalu berisiko

49
0_GettyImages-1136183820

BEKAS pemain Manchester City, Danny Mills menyifatkan strategi yang dilakukan Ole Gunnar Solskjaer terlalu berisiko apabila terlalu bergantung kepada pemain muda.

Pada musim perpindahan musim panas tahun ini, Solskjaer telah membuat beberapa perubahan dalam skuad The Red Devils dengan melepaskan beberapa pemain yang dianggap tidak termasuk dalam rancangannya seperti Ander Herrera, Romelu Lukaku, dan Alexis Sanchez.

Sebaliknya, MU kemudian membawa pemain yang jauh lebih muda dan tidak teragak-agak mengetengahkan khidmat beberapa pemain muda dari akademi kelab untuk memperkuatkan Red Devils musim ini.

Meskipun strategi yang digunakan oleh Solskjaer itu mendapat sokongan beberapa pihak, namun Mills mempunyai pendapat yang berbeza dan menganggap dasar yang dilakukan Solskjaer dengan bergantung kepada pemain muda terlalu berisiko.

Bukan itu sahaja, Mills juga mengakui kesal sedikit dengan kenyataan pengurus kelahiran Norway yang dianggap tidak konsisten.

"Secara jujur ​​saya tidak faham apa yang dilakukannya [Solskjaer]. Pada satu masa Solskjaer berkata, Alexis Sanchez adalah sebahagian daripada perancangannya dan dia yakin Sanchez boleh meledakkan banyak gol buat United.

"Tetapi pada masa yang lain, dia berkata Sanchez tidak diperlukan di kelab dan dalam pasukan ini. Di satu pihak saya faham bahawa dia (Sanchez) perlu meninggalkan pasukan ini, tetapi anda dapat melihat mereka hanya mempunyai pilihan tipis dalam barisan serangan semasa mereka.

"United terlalu banyak bergantung kepada pemain muda yang kini bermain dengan baik bersama pasukan. Tetapi persoalannya berapa lama kah pemain muda ini boleh bermain dengan baik," soalnya.

Komen anda